solanka z grzybami miodowymi i kapustą na zimę

55 min
6 porcji
Solanka z grzybami i kapustą na zimę
teatian, stock.adobe.com
0

Uwielbiam aromatyczne zupy grzybowe. W naszej rodzinie od wielu lat solanka z grzybami miodowymi i kapustą pozostaje niezmiennym faworytem. Aby ułatwić proces jego przygotowania, zamykam taki przedmiot na zimę. Spróbuj I ty!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grzyby miodowe dokładnie opłucz i moczyć przez 1 godzinę w zimnej wodzie.

Posiekaj kapustę, grzyby miodowe, marchewkę i obraną cebulę.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj marchewki, grzyby i gotuj, aż cała wilgoć wyparuje.

Dodaj kapustę, cukier, sól, przyprawy i wodę zmieszaną z koncentratem pomidorowym.

Zmniejsz ogień do minimum, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie wyjmij z pieca.

Napełnij czyste, suche słoiki i zwiń mieszankę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy