kawior z borowików na zimę przez maszynę do mięsa

1 godz. 30 min.
4 porcje
Kawior z borowików na zimę przez maszynkę do mięsa
dgonidk, stock.adobe.com
0

Kawior grzybowy to czysta uczta dla wegan i mięsożerców. Zwłaszcza jeśli ugotujesz go z tak smacznych i pachnących grzybów, jak Borowik. Potrzebujesz tylko maszynki do mięsa i odrobiny cierpliwości. Przeczytaj o wszystkich subtelnościach tego procesu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj grzyby przez 30 minut w słonej wodzie i przepuść przez maszynę do mięsa.

Posiekaj cebulę i marchewkę losowo, smaż do miękkości i przepuść przez maszynkę do mięsa.

Wymieszaj warzywa z grzybami i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Dodaj wszystkie przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet, podgrzej przez kilka minut i zwiń kawior z borowików do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy