półfabrykaty na zimę
04.01.2023
kawior z borowików na zimę przez maszynę do mięsa
1 godz. 30 min.
4 porcje
Kawior grzybowy to czysta uczta dla wegan i mięsożerców. Zwłaszcza jeśli ugotujesz go z tak smacznych i pachnących grzybów, jak Borowik. Potrzebujesz tylko maszynki do mięsa i odrobiny cierpliwości. Przeczytaj o wszystkich subtelnościach tego procesu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj grzyby przez 30 minut w słonej wodzie i przepuść przez maszynę do mięsa.
Posiekaj cebulę i marchewkę losowo, smaż do miękkości i przepuść przez maszynkę do mięsa.
Wymieszaj warzywa z grzybami i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Dodaj wszystkie przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Wlej ocet, podgrzej przez kilka minut i zwiń kawior z borowików do sterylnych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy