Klasyczna galaretka z czarnej porzeczki będzie lśnić nowymi kolorami, warto dodać do niej trochę pomarańczy. Orzeźwiające nuty cytrusowe bardzo zdobią Twój ulubiony przedmiot. Okazuje się podwójnie smaczniejszy, a także podwójnie zdrowszy.
Składniki
- czarna porzeczka - 1 kg
 - pomarańczowy - 1 rzecz
 - woda - 1 szklanka
 - żelatyna - 20 g
 - cukier - 1 kg
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomarańczę z folii i pestek i losowo pokrój miąższ.
Posortuj porzeczki i zmiel je blenderem z pomarańczą. W razie potrzeby przetrzyj przez sito.
Dodaj wodę i cukier, zagotuj sok i gotuj przez 5 minut.
Rozcieńczyć żelatynę w wodzie, wlać do przedmiotu obrabianego, wymieszać i zwinąć galaretkę w sterylne słoiki.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy