lecho z fasolą bez sterylizacji na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho z fasolą bez sterylizacji na zimę
olgavolodina, stock.adobe.com
0

Obfite domowe lecho z fasolą to bardzo smaczny i praktyczny sposób na utrzymanie zbiorów na zimę. Następnie można go podawać z mięsem, rybą lub po prostu jeść jako niezależne danie. Radzę używać świeżych młodych warzyw, a jednocześnie powiem Ci, jak obejść się bez sterylizacji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do miękkości.

Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa i dodaj olej, cukier i sól.

Zagotuj pomidora i włóż posiekaną paprykę. Dusić przez 20 minut.

Dodaj fasolę, przyprawy i czosnek i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i zwiń lecho w oparzone wrzącą wodą lub na parze słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy