Kiedy chcesz czegoś tak delikatnego, jak to tylko możliwe, ale jednocześnie rozgrzewającego – w grę wchodzi pikantna latte. Co więcej, wcale nie trzeba szukać kawiarni, w której będą mogli przygotować opcję według własnych upodobań. Można to zrobić samodzielnie. I zmień zestaw przypraw do swoich upodobań.
Składniki
- Kawa mielona - 3-4 art.
- brązowy cukier - 1 łyżeczka
- Goździk - 2 Bud
- kardamon - 1 pudełko
- Badian - 1 gwiazdka
- mielony cynamon - 0.5 łyżeczka
- woda - 150 ml
- mleko - 300 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wlej kawę do Turku, wszystkie przyprawy i cukier do smaku.
Wlej wodę i gotuj kawę na małym ogniu, aż pojawią się pierwsze bąbelki.
Odcedź i wlej do filiżanek.
Podgrzej mleko. Wlej połowę do kawy.
Ubij pozostałą połowę, a następnie wlej do kawy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy