Pachnąca, błyszcząca glazura miodowa jest idealnym dodatkiem do udek z kurczaka. I najlepiej gotować je w piekarniku, ponieważ na pewno nic się nie przypali i nie przyklei. A samo mięso jest równomiernie upieczone.
Składniki
- udka z kurczaka - 800 g
- miód - 3 art.
- sos sojowy - 3 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- musztarda - 1 art.
- czosnek - 2 ząbki
- Chili - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz posiekane chili, czosnek i resztę składników marynaty.
Połóż udka kurczaka na pergaminie i wyślij do piekarnika na 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Posmaruj nogi marynatą i odeślij na 5 minut w temperaturze 200 stopni.
Odwróć, ponownie posmaruj i piecz przez kolejne 5 minut.
W razie potrzeby powtórz procedurę ponownie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy