dania główne 15.07.2022

udka z kurczaka w polewie Miodowej w piekarniku

40 min
4 porcje
Udka z kurczaka w glazurze Miodowej w piekarniku
vaaseenaa, stock.adobe.com
0

Pachnąca, błyszcząca glazura miodowa jest idealnym dodatkiem do udek z kurczaka. I najlepiej gotować je w piekarniku, ponieważ na pewno nic się nie przypali i nie przyklei. A samo mięso jest równomiernie upieczone.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz posiekane chili, czosnek i resztę składników marynaty.

Połóż udka kurczaka na pergaminie i wyślij do piekarnika na 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Posmaruj nogi marynatą i odeślij na 5 minut w temperaturze 200 stopni.

Odwróć, ponownie posmaruj i piecz przez kolejne 5 minut.

W razie potrzeby powtórz procedurę ponownie.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy