Dzięki mące ryżowej zapiekanka z twarogu jest szczególnie delikatna. I jest odpowiedni dla zwolenników diety i prawidłowego odżywiania w ogóle. Jest przygotowywany w taki sam sposób jak klasyczny. Ważne jest tylko przestrzeganie proporcji. Dla odmiany dodaj rodzynki.
Składniki
- twaróg - 500 g
- miód - 2 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka ryżowa - 3 art.
- rodzynki - 1 garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz rodzynki w gorącej wodzie przez 5 minut i osusz.
Zetrzyj twaróg z miodem i jajkami, aż będzie gładki. Wymieszaj mąkę ryżową.
Dodaj rodzynki, wymieszaj i włóż masę do naczynia do pieczenia.
Wyślij naczynie do piekarnika na 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy