dania główne 20.07.2023

okoń morski na grillu na ruszcie

35 min
4 porcje
Okoń morski na grillu na ruszcie
vpardi, stock.adobe.com
0

Ryba drapieżna słynie z niezwykle smacznego i delikatnego fileta, braku kości i niskiej zawartości kalorii. Jeśli planujesz uroczyste wydarzenie, ugotuj okonia morskiego na grillu na ruszcie. Wyśmienite danie będzie w centrum uwagi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj tusze okonia morskiego: usuń łuski, usuń wnętrzności i skrzela, spłucz.

Osusz rybę ręcznikiem papierowym, przetrzyj mieszanką soli i przypraw, posmaruj olejem.

Włóż gałązkę rozmarynu i cytrynę pokrojoną w plasterki do brzucha. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Połóż rybę na wysmarowanym ruszcie i gotuj na grillu przez 20-25 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy