dania główne 22.01.2022

makaron z dynią i parmezanem

30 min
2 porcje
Makaron z dynia i parmezanem
juliamikhaylova, stock.adobe.com
0

Taki prosty, ale tak pyszny przepis przekonał mnie za pierwszym razem. I dlatego chcę się nim z wami podzielić. A kilka liści bazylii, ziele angielskie i oliwa z oliwek dodadzą włoskich nut nawet tak niezbyt włoskiemu produktowi jak dynia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój dynię na małe kawałki, ułóż na blasze do pieczenia i polej oliwą z oliwek.

Posyp solą i zmielonym różowym pieprzem do smaku i wyślij na 15 minut do piekarnika w temperaturze 200 stopni.

Ugotuj swój ulubiony makaron, aż będzie lekko twardy – al dente. Wrzuć go do durszlaka.

Drobno posiekaj czosnek i smaż dosłownie przez pół minuty na pozostałym oleju. Umieść tam dynię i makaron, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Posyp makaron różowym pieprzem i startym parmezanem, udekoruj listkami bazylii i podawaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy