Wygląda na to, że obfity pieczony kurczak i lekka pikantna feta nie pasują do siebie zbyt dobrze. Ale w rzeczywistości razem ze świeżymi warzywami okazuje się bardzo smaczna, a co najważniejsze – zdrowa sałatka.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy (dla kurczaka) – 1 łyżeczka
- pomidory koktajlowe - 200 g
- sałata lodowa - 1 Kochan
- feta - 150 g
- koperek - 0.5 pęczek
- ananas - 200 g
- zioła prowansalskie - 1 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka na duże kawałki, zwiń w przyprawy i smaż na złoty kolor.
Losowo posiekaj górę lodową, pokrój wiśnie na ćwiartki, a ananasa na duże kawałki.
Dodaj kostki fety i posiekany koperek. Posyp sałatkę ziołami prowansalskimi.
Skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy