Świetne danie na wakacje lub zwykły rodzinny posiłek. Na stole jest sukcesem, więc należy natychmiast ugotować podwójną porcję. Radzę doprawić chudym lub sałatkowym majonezem. Nie możesz przechowywać sałatki dłużej niż 12 godzin.
Składniki
- kapusta morska - 250 g
- kalmary - 2 tusze
- marchew (soczysty) – 2 kawałki
- czosnek - 1 ząbek
- majonez - 60 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda (wrząca woda) – 2 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zanurz kalmary we wrzącej wodzie i gotuj przez 4 minuty.
Połóż kalmary na talerzu, ostudź i pokrój.
Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.
Połącz kalmary, marchewkę, kapustę morską i czosnek przepuszczony przez prasę.
Dodaj sól, mielony pieprz, majonez i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy