sałatki 22.01.2022

Sałatka z kalmarów, wodorostów i marchwi z majonezem

20 min
4 porcje
Sałatka z kalmarów, kapusty morskiej i marchwi z majonezem
Kurganskiy, stock.adobe.com
0

Świetne danie na wakacje lub zwykły rodzinny posiłek. Na stole jest sukcesem, więc należy natychmiast ugotować podwójną porcję. Radzę doprawić chudym lub sałatkowym majonezem. Nie możesz przechowywać sałatki dłużej niż 12 godzin.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zanurz kalmary we wrzącej wodzie i gotuj przez 4 minuty.

Połóż kalmary na talerzu, ostudź i pokrój.

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Połącz kalmary, marchewkę, kapustę morską i czosnek przepuszczony przez prasę.

Dodaj sól, mielony pieprz, majonez i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy