Ze względu na to, że różnorodne sosy doskonale nadają się do mięsa, ciągle z tym eksperymentuję. Ze wszystkich przepisów na kremowe sosy ten wydawał mi się najbardziej udany, więc chętnie podzielę się nim z tobą po drobnych poprawkach.
Składniki
- masło - 20 g
- mąka - 1 art.
- śmietana - 1 szklanka
- czosnek - 2 ząbki
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
- papryka - 0.5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0.5 łyżeczka
- sól - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podsmaż posiekany czosnek przez pół minuty, dodaj mąkę i smaż na oleju na złoty kolor.
Wlej śmietanę, ciągle mieszając, aby nie było grudek.
Gotuj sos przez 3-4 minuty, dopraw i gotuj przez kolejną minutę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy