sałatki 22.01.2022

Cezar z czerwoną rybą i jajami przepiórczymi

15 min
2 porcje
Cezar z czerwoną rybą i jajkami przepiórczymi
Yaruniv-Studio, stock.adobe.com
0

Prawie nikogo nie zaskoczy Sałatka Cezar. Chyba że ugotujesz go z czerwoną rybą i domowymi krakersami. Dzięki temu przepisowi danie jest pyszne. Do dressingu dodaję ząbek czosnku, ale w razie potrzeby można go wykluczyć.

Składniki

do tankowania:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę i obrane jajka.

Zetrzyj parmezan na drobnej tarce.

Pokrój chleb w drobną kostkę i zrumień na suchej patelni.

Połącz musztardę, sok z cytryny, świeże jajka, sos Worcester i masło. Ubijaj mikserem 1,5-2 minuty.

Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę i wymieszaj.

Połącz ryby, sałatkę, jajka i grzanki.

Sól, pieprz i wymieszaj.

Polej sałatkę przygotowanym dressingiem i posyp startym parmezanem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy