Uwielbiam połączenie paluszków krabowych i świeżych warzyw. Ostatnio kochałem go najbardziej ze wszystkich sałatek z ryżem i jajkami. Dziś proponuję wypróbować taki piękny zielony przepis z brokułami i groszkiem.
Składniki
- paluszki krabowe - 150 g
- brokuły - 150 g
- marynowane grzyby (pieczarki) – 100 g
- kukurydza - 2 art.
- zielony groszek - 2 art.
- jogurt - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż brokuły na różyczki i gotuj przez 3-4 minuty we wrzącej wodzie. Następnie natychmiast zalej je zimną wodą, aby zachować piękny zielony kolor.
Grubo posiekaj marynowane grzyby i paluszki krabowe.
Jeśli groszek jest zamrożony-pozwól mu się stopić i zanurz we wrzącej wodzie na kilka sekund.
Ułóż wszystkie składniki i wymieszaj sałatkę.
Wymieszaj jogurt z solą i pieprzem i dopraw naczynie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy