Mintaj to jeden z najpopularniejszych, niedrogich i niedrogich gatunków białych ryb. Ale to nie czyni go gorszym. Idealna codzienna opcja na każdy dzień! Szczególnie mintaj spodoba się miłośnikom eksperymentów, ponieważ jest dobrze nasycony przyprawami i sokami. Złap wszechstronną, codzienną wersję ze szpinakiem i cytryną.
Składniki
- mintaj - 500 g
- cytryna - 0.5 kawałki
- szpinak - 2 garści
- ziarnista musztarda - 1 łyżeczka
- kolendra - 1 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego - 0.5 łyżeczka
- sól morska - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Losowo posiekaj szpinak i pokrój cytrynę na kliny.
Ułóż kawałki mintaja na poduszce szpinakowej i posyp wszystkie przyprawy i musztardę.
Ułóż kliny cytrynowe na wierzchu i piecz rybę przez około 20 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy