dania główne 17.02.2022

puree ziemniaczane z serem i boczkiem w powolnej kuchence

50 min
5 porcji
Puree ziemniaczane z serem i boczkiem w powolnej kuchence
fahrwasser, stock.adobe.com
0

Jest kilka sztuczek, które pomogą Ci zrobić idealne tłuczone ziemniaki. Pokrój ziemniaki na niezbyt małe kawałki. Pamiętaj, aby podgrzać mleko, w przeciwnym razie kolor zmieni kolor na szary. Cóż, a co najważniejsze - zawsze gotuj z miłością!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj twardy ser.

Obierz ziemniaki, pokrój w drobną kostkę i opłucz.

Wlej ziemniaki do miski multicookera, dodaj sól, wodę i aktywuj tryb "Gotowanie"na 30 minut.

Odcedź, przenieś ziemniaki do żelaznej miski i zetrzyj tłuczkiem.

Dodaj ciepłe mleko, masło, jajko i starty ser. Dobrze wymieszaj puree, aż będzie gładkie.

Pokrój boczek na małe kawałki.

Włącz tryb "smażenia" i lekko zrumień boczek.

Ułóż puree na talerzach i posyp smażonym boczkiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy