dania główne 22.01.2022

Pikantny stek cielęcy na patelni

20 min
1 porcja
Ostry stek cielęcy na patelni
Thomas Francois, stock.adobe.com
0

W połączeniu z ostrymi przyprawami mięso staje się znacznie smaczniejsze. Taki dodatek pozwala ujawnić niespotykany wcześniej smak produktu. Nie wierzysz? Spróbuj ugotować pikantny stek cielęcy. Jestem pewien, że spodoba ci się ten przepis.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz stek cielęcy i osusz ręcznikiem papierowym.

Posmaruj sosem chili i pozostaw na 10 minut do marynowania w temperaturze pokojowej.

Rozgrzej olej na patelni, ułóż stek i smaż na dużym ogniu przez 3 minuty z każdej strony.

Wyłącz ciepło, posyp cielęcinę solą, płatkami czerwonej papryki i mieszanką groszku. Przykryj przez 7 minut.

Ułóż stek na ciepłym talerzu i udekoruj ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy