Tuńczyk z ogórkami lub pomidorami już nikogo nie zaskoczy. Proponuję bardziej oryginalne połączenie-z marchewką, papryką i kukurydzą w puszkach. A dzięki jasnym kolorom taka sałatka wygląda również bardzo elegancko.
Składniki
- tuńczyk (puszka w oleju) – 1 Bank
- kukurydza - 4 art.
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 0.5 kawałki
- Mieszanka sałatkowa - 60 g
- oliwki - 6-8 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój marchewki lub lepiej zetrzyj je na koreańskiej tarce.
Pokrój cebulę w pióra, a paprykę w paski.
Spuść olej z tuńczyka i rozgnieć go widelcem. Możesz doprawić do smaku, ale nie jest to konieczne.
Połóż sałatkę i warzywa na talerzu, a na wierzchu ułóż tuńczyka i posyp wszystko kukurydzą.
Udekoruj sałatkę oliwkami. Nie ma tu potrzeby tankowania oleju-wystarczy tuńczyk.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy