Szybka i swobodna receptura jest uwielbiana przez całą moją rodzinę. Jeśli pewnego dnia zastanawiasz się, jak inaczej ugotować kawałek wołowiny – zwróć uwagę na tę sałatkę z papryką. I powiem ci, co jeszcze możesz do niego dodać.
Składniki
- wołowina - 300 g
- przyprawy i przyprawy (dla mięsa) – 1 łyżeczka
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- parmezan - 80 g
- papryka - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 130 g
- jaja przepiórcze - 4 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj kawałek wołowiny przyprawami, usmaż i pokrój w paski.
Gotuj jajka przepiórcze 4-5 minut po ugotowaniu i grubo posiekaj.
Zetrzyj marchewki i posiekaj resztę warzyw.
Wrzuć sałatkę, dopraw oliwą z oliwek i posyp startym parmezanem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy