przekąski 22.01.2022

bułka pita z twarogiem i ziołami

40 min
4 porcje
Bułka pita z twarogiem i ziołami
Kate, stock.adobe.com
0

Do tak smacznej i aromatycznej bułki z twarogiem i ziołami najlepiej nadaje się zielony chleb pita. Ale w zwykłym okazuje się nie gorzej, po prostu nie tak jasno. Aby przekąska się nie rozpadła, pozwól jej namoczyć.

Składniki

  • Pita - 1 liść
  • ser twarogowy - 150 g
  • Zieleń - 1 pęczek
  • mielony czarny pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj warzywa i wymieszaj z twarogiem. Sól i pieprz.

Rozłóż chleb pita równomiernie masą twarogową i zwiń ciasną bułkę.

Zawiń w folię i pozostaw na pół godziny w lodówce, a następnie pokrój.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy