Chcę podzielić się z wami jednym z ulubionych przepisów na kanapki warzywne. Cukinia i marchewka nie są częstymi gośćmi w takich przekąskach, ale tutaj pasują bardzo organicznie i harmonijnie. To prawda, że potrzebujesz tarki do koreańskiej marchwi.
Składniki
- Bagietka - 8 plasterki
- ser śmietankowy - 8 art.
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- szczypiorek - 3 pióra
- Zieleń - 8 listków
- marchew - 1 rzecz
- cukinia - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki i cukinię na koreańskiej tarce.
Dodaj posiekaną zieloną cebulę i wrzuć warzywa z oliwą z oliwek i przyprawami.
Wysusz bagietkę na patelni i posmaruj plasterki twarogiem.
Ułóż warzywa na wierzchu i udekoruj kanapki ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy