Pasztety są świetne, ponieważ można je przygotować ze wszystkiego i jak chcesz. Chodzi bardziej o konsystencję niż o konkretny zestaw produktów. Nie ma więc nic skomplikowanego w robieniu pasztetu dietetycznego. Na przykład z wątroby wołowej.
Składniki
- wątroba wołowa - 1 kg
- liść laurowy - 3 kawałki
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
- cebula - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
- masło - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wątrobę do miękkości, około 20-25 minut z liśćmi laurowymi i innymi przyprawami. Zmiel blenderem.
Drobno posiekaj cebulę i marchewkę i usmaż na mieszance olejów.
Ubij warzywa z wątróbką i dodaj przyprawy do pasztetu do smaku.
Jeśli pasztet jest zbyt gęsty, dodaj trochę bulionu z wątroby.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy