przekąski 28.06.2023

pasztet dietetyczny z wątroby wołowej

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pasztet dietetyczny z wątróbki wołowej
Viktorija, stock.adobe.com
0

Pasztety są świetne, ponieważ można je przygotować ze wszystkiego i jak chcesz. Chodzi bardziej o konsystencję niż o konkretny zestaw produktów. Nie ma więc nic skomplikowanego w robieniu pasztetu dietetycznego. Na przykład z wątroby wołowej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wątrobę do miękkości, około 20-25 minut z liśćmi laurowymi i innymi przyprawami. Zmiel blenderem.

Drobno posiekaj cebulę i marchewkę i usmaż na mieszance olejów.

Ubij warzywa z wątróbką i dodaj przyprawy do pasztetu do smaku.

Jeśli pasztet jest zbyt gęsty, dodaj trochę bulionu z wątroby.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy