Chcesz zjeść fast food, ale przeszedłeś na właściwe odżywianie? Nie ma problemu, zgodnie z tym przepisem z łatwością ugotujesz pyszną shawarmę PP w chlebie pita. Będziesz potrzebował soczystych warzyw, dobrze ugotowanej wołowiny i kwaśnej śmietany o niskiej zawartości tłuszczu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Umieść w misce, wymieszaj z kolendrą i sokiem z cytryny. Przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 5 minut.
Pokrój wołowinę, pomidory i ogórki.
Wymieszaj śmietanę, czosnek i sól przepuszczoną przez prasę.
Rozłóż chleb pita na stole i obficie posmaruj aromatycznym sosem.
Rozłóż liść sałaty, wołowinę, pomidory, ogórki i marynowaną cebulę.
Zwinąć ciasną bułkę i lekko zrumienić na grillu po obu stronach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy