dania główne
31.01.2022
kotlety wołowe z pomidorami, ziemniakami i cebulą w piekarniku
50 min
5 porcji
Możesz podawać takie kotlety bez przystawki, ponieważ danie i tak składa się z mięsa i warzyw. Konieczne jest gotowanie ich pod folią, aby wszystkie warstwy miały czas na dobre upieczenie. Zamiast majonezu możesz użyć śmietany lub odpowiedniego sosu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wołowinę, dokładnie osusz i pokrój w talerze o grubości 1,5 centymetra.
Zawiń każdy kawałek w folię i uderz młotkiem po obu stronach.
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.
Pokrój pomidory, obraną cebulę i ziemniaki w plasterki.
Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż kotlety, sól i pieprz.
Posmaruj majonezem, ułóż cebulę, ziemniaki i pomidory.
Ponownie dodaj majonez i posyp serem.
Przykryj folią i piecz przez 25-30 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy