lecho z kapustą na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho z kapustą na zimę
olgavolodina, stock.adobe.com
0

Jarmuż nadaje klasycznemu lecho warzywnemu niepowtarzalną konsystencję, a pomidory i papryka dodają tradycyjnej jasności i smaku. Zwykle gotuję dużą partię, a następnie zwijam wszystko w sterylne słoiki. Nawiasem mówiąc, nadal możesz zamrozić przedmiot w porcjach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel pomidory za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.

Dodaj masło, sól i cukier i zagotuj.

Posiekaj resztę warzyw i włóż do koncentratu pomidorowego.

Gotuj lecho przez pół godziny na małym ogniu. Wlej ocet, dopraw do smaku.

Dusić lecho przez kolejne 5 minut i zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy