Aby zapiekanka z twarogu rozpłynęła się w ustach, musi być jak najbardziej przewiewna. Aby to zrobić, zdecydowanie powinieneś przesiać mąkę i osobno ubić białka. A także-użyj cukru pudru zamiast cukru pudru.
Składniki
- twaróg - 450 g
- cukier puder - 2 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- białka jaj - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
- soda spożywcza - 1 szczypta
- sól - 1 szczypta
- śmietana - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg blenderem i wymieszaj z żółtkami, cukrem pudrem i śmietaną.
Dodaj sodę i mąkę.
Ubij osobno białka solą na szczyty i powoli silikonową szpatułką wymieszaj je z twarogiem.
Włóż masę do natłuszczonej miski wolnowaru.
Gotuj zapiekankę przez 50 minut w trybie "Pieczenia".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy