pierwsze dania 21.02.2022

zupa z zielonego groszku z boczkiem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zielona zupa grochowa z boczkiem
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Ta zupa jest interesująca, ponieważ wykorzystuje dwa rodzaje grochu jednocześnie. Ponadto część składników należy zmielić blenderem, a część pozostawić w ten sposób. Dodatkowo do smaku potrzebny będzie boczek rumiany, pachnące zioła i przyprawy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz posiekany groszek i zalej go wodą lub bulionem.

Gotuj do miękkości, dodaj zielony groszek i gotuj przez kolejne 5 minut.

Z Grubsza zmiel masę blenderem, pozostawiając cząsteczki. W razie potrzeby dodaj więcej wody lub bulionu.

Wyślij posiekane warzywa, przyprawy i liście laurowe do zupy i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.

W tym czasie pokrój i usmaż boczek. Dodaj go z posiekanym tymiankiem do przygotowanej zupy.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy