Brązowy ryż jest uważany za znacznie zdrowszy niż biały, zwłaszcza jeśli stosujesz dietę lub dobrze się odżywiasz. Ma szczególnie wiele przydatnych składników, a z warzywami jest to prawdziwy magazyn witamin. Ale gotuje się dłużej i dlatego sugeruję zrobienie go w doniczkach!
Składniki
- brązowy ryż - 200 g
- bulion warzywny (lub woda) – 400-600 ml
- marchew - 2 kawałki
- seler - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, seler i pieprz, zetrzyj marchewki.
Smaż warzywa przez kilka minut, aż będą miękkie, dopraw i włóż do garnków.
Posyp umytym brązowym ryżem na wierzchu i zalej wodą, aby przykryła go około centymetra.
Wyślij garnki do piekarnika na godzinę w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy