Znalazłeś awokado i puszkę tuńczyka w lodówce? Z tych produktów możesz zrobić bardzo smaczną shawarmę. Aby uzyskać soczystość i różnorodność, dodaj marchewkę i ogórek. Taka przekąska zapewni uczucie sytości przez długi czas.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połóż tuńczyka na talerzu razem z masłem i rozgnieć widelcem.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Pokrój marchewki i ogórki na małe kostki.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj cienką warstwą majonezu.
Na środku ułóż tuńczyka, marchewkę, awokado i ogórki w rzędach. Składniki w kostkach powinny "patrzeć" w jednym kierunku.
Sól, pieprz i delikatnie podwiń boki.
Zwiń chleb pita w ciasną rolkę, pokrój na pół, przymocuj papierem i grubą nicią. Powtórz z drugim chlebem pita i pozostałym nadzieniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy