przekąski 22.01.2022

Shawarma z tuńczykiem, marchewką i awokado

20 min
4 porcje
Shawarma z tuńczykiem, marchewką i awokado
freeskyline, stock.adobe.com
0

Znalazłeś awokado i puszkę tuńczyka w lodówce? Z tych produktów możesz zrobić bardzo smaczną shawarmę. Aby uzyskać soczystość i różnorodność, dodaj marchewkę i ogórek. Taka przekąska zapewni uczucie sytości przez długi czas.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połóż tuńczyka na talerzu razem z masłem i rozgnieć widelcem.

Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Pokrój marchewki i ogórki na małe kostki.

Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj cienką warstwą majonezu.

Na środku ułóż tuńczyka, marchewkę, awokado i ogórki w rzędach. Składniki w kostkach powinny "patrzeć" w jednym kierunku.

Sól, pieprz i delikatnie podwiń boki.

Zwiń chleb pita w ciasną rolkę, pokrój na pół, przymocuj papierem i grubą nicią. Powtórz z drugim chlebem pita i pozostałym nadzieniem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy