kalafior po koreańsku na zimę

7 godz. 30 min.
7 porcji
Kalafior po koreańsku na zimę
viktor, stock.adobe.com
0

Dla miłośników koreańskich przekąsek Chcę zaoferować jeden interesujący przepis. Marynujemy dziś kalafior. Przystawka jest pikantna i umiarkowanie pikantna, nadaje się do każdego przystawki i dania głównego. Kalafior po koreańsku będzie ozdobą każdego stołu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Kalafior wstępnie namocz w zimnej osolonej wodzie. Następnie opłucz i rozłóż na kwiatostany.

Blanszuj różyczki kalafiora we wrzącej wodzie przez 1-2 minuty, a następnie wrzuć do durszlaka.

Przygotuj marynatę z wody, soli, cukru, octu i oleju roślinnego. Gotuj przez 5 minut.

Wrzącą marynatą zalej ugotowane różyczki kalafiora i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Marchewki obierz i zetrzyj na tarce do marchwi w stylu koreańskim.

Czosnek obrać i pokroić w duże talerze.

Marchew i czosnek Wyślij do miski na kalafior, wymieszaj.

Dodaj przyprawy i przyprawy.

Pozostaw półfabrykat do marynowania na 6-8 godzin w chłodnym miejscu.

Włóż gotowy marynowany kalafior w stylu koreańskim do wcześniej wysterylizowanych słoików, zalej pozostałą marynatą, Zamknij nylonowymi pokrywkami i wyślij do lodówki.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy