namoczone borówki brusznicy na zimę

30 min
1 porcja
Namoczone borówki na zimę
sapunovaphoto, stock.adobe.com
0

Niezwykłe namoczone borówki brusznicy to opcja dla tych, którzy lubią słodko-kwaśne przekąski i chcą zaskoczyć swoich gości oryginalną kombinacją. Miękkie, soczyste jagody w połączeniu z pikantnymi przyprawami i aromatyczną goryczką tworzą jasny smak, który nie pozostawi nikogo obojętnym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj i opłucz Borówki. Włóż do sterylnego słoika.

Zagotuj syrop z wody, cukru i przypraw. Pozwól mu ostygnąć.

Wlać borówki z schłodzonym syropem, zwinąć i przechowywać w piwnicy lub lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy