marynowane kurki z octem na zimę

1 godz. 0 min.
2 porcje
Marynowane kurki z octem na zimę
mholka, stock.adobe.com
0

W szczycie sezonu grzybowego zbiory czasami imponują skalą. I musisz pilnie zdecydować, co z tym zrobić – wysuszyć, zamrozić lub marynować. Dzisiaj powiem Ci, jak najlepiej gotować marynowane kurki na zimę-z octem i przyprawami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj kurki i gotuj przez 15 minut we wrzącej wodzie.

Wrzuć je do durszlaka.

Zagotuj 500 ml wody z cukrem, solą i przyprawami.

Wlej ocet, zanurz kurki we wrzącej marynacie i gotuj przez kolejne 15 minut.

Zwiń je w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy