lecho jak w sklepie na zimę

1 godz. 0 min.
6 porcji
Lecho jak w sklepie na zimę
Małgorzata Miedwiediew, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz też ulubione sklepowe lecho? Ale skład zakupionej konserwacji pozostawia wiele do życzenia, a znalezienie idealnego smaku może być trudne. Mówię Ci, jak samemu przygotować takie lecho. Nawiasem mówiąc, jest to bardzo łatwe i każdy sobie z tym poradzi.

Składniki

  • pomidory - 2 kg
  • papryka - 2 kg
  • cukier - 200 g
  • Olej roślinny - 2 art.
  • ocet - 50 ml
  • liść laurowy - 4 kawałki
  • czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • sól - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory ze skórką przez maszynę do mięsa. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 20 minut na małym ogniu.

Pokrój paprykę w paski i wyślij do pomidora.

Dodaj masło, cukier, sól i przyprawy.

Dusić lecho przez kolejne 20 minut i wlać ocet.

Zwiń przedmiot do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy