zielone pomidory w plasterkach na zimę

45 min
4 porcje
Zielone pomidory w plasterkach na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

W przeciwieństwie do czerwonych, zielone pomidory są zwykle twardsze i bardziej sprężyste. Dlatego można je bezpiecznie konserwować w plasterkach i nie martw się, że rozpadną się w gorącej solance. Wspaniała przekąska na co dzień lub na wakacje!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory w kliny i ułóż w sterylnych słoikach z liśćmi, papryką i ząbkami czosnku.

Zagotuj wodę z cukrem i solą, zalej pomidory i odstaw na 10 minut pod przykryciem.

Odcedź solankę, ponownie zagotuj, dodaj ocet i ponownie zalej pomidory.

Zwiń słoiki pokrywkami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy