Jedną z najbardziej niezwykłych sezonowych przekąsek na zimę są skórki arbuza w puszkach. Kto by pomyślał, że w ogóle coś z nich robią! Jeśli przez cały ten czas wyrzucałeś cenny produkt, czas to zakończyć!
Składniki
- skórki arbuza - 1 kg
- ziarnista musztarda - 1 łyżeczka
- ziele angielskie - 6 groszek
- sól - 2 art.
- czosnek - 2 ząbki
- woda - 1 l
- liść laurowy - 2 kawałki
- cukier - 2.5 art.
- ocet - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz skórki arbuza, pokrój i gotuj do miękkości, około 15 minut.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki do wody i zagotuj.
Włóż skórkę do marynaty i gotuj przez kolejne 5-7 minut.
Zwiń obrabiany przedmiot w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy