dżem rabarbarowo-różany

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem z rabarbaru i róży
Nataliia Sirobaba, stock.adobe.com
0

Jeśli szukasz niezwykłych preparatów na zimę, aby zadowolić siebie i bliskich kulinarnymi eksperymentami - ten przepis jest dla ciebie. Dżem z rabarbaru i płatków róży - o wiele bardziej niezwykły? Oczywiście istnieją subtelności gotowania i opowiem o nich dalej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść, posortuj, opłucz i osusz płatki róż.

Drobno posiekaj rabarbar.

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj przez 5 minut.

Dodaj rabarbar do syropu i stopniowo dodawaj płatki.

Kontynuuj gotowanie wszystkiego na małym ogniu przez około godzinę, mieszając.

Pod koniec gotowania dodaj kwas cytrynowy i zwiń dżem do słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy