suszone śliwki z czosnkiem na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Suszone śliwki z czosnkiem na zimę
Oksana, stock.adobe.com
0

Mówiąc o niezwykłych półfabrykatach, chciałbym zwrócić uwagę na suszone śliwki z czosnkiem. Pikantna i oryginalna przekąska odpowiednio ozdobi świąteczny stół. Będzie dobry i tak na co dzień-do mięsa, ziemniaków lub innych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ostrożnie usuń pestki ze śliwek i zamiast każdego z nich włóż ząbek czosnku.

Włóż śliwkę, pieprz i goździki do sterylnego słoika.

Zagotuj wodę z cukrem i solą, zalej śliwkę i pozostaw pod przykryciem na 30 minut.

Odcedź marynatę, ponownie zagotuj, wlej ocet i zalej śliwkę. Zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy