przekąski 22.01.2022

kanapki z indykiem, sałatą i marynowaną cebulą

30 min
3 porcje
Kanapki z indykiem, sałatą i marynowaną cebulą
nerudol, stock.adobe.com
0

Takie kanapki można zabrać ze sobą na piknik lub w podróż. Na gorąco indyk z pewnością smakuje lepiej, ale nawet gdy ostygnie, przekąska nadal jest smaczna i sycąca. Mówię Ci, jak marynować cebulę i robić kanapki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz indyka, osusz i pokrój w małe kostki.

Dodaj sól, zmielony pieprz i wymieszaj.

Rozgrzej olej roślinny na patelni, dodaj indyka i smaż do miękkości.

Pokrój paprykę w cienkie półpierścienie.

Obierz cebulę, pokrój w pierścienie i opłucz pod bieżącą wodą.

Wymieszaj cebulę z octem winnym, cukrem i oliwą z oliwek. Przykryj i pozostaw do marynowania na 10 minut.

Chleb zrumienić na patelni po obu stronach.

Posmaruj chleb sosem i ułóż mieszankę sałatkową.

Dodaj kawałki indyka, paprykę i marynowaną cebulę. Przykryj wierzch kromką chleba. Powtórz te same kroki z pozostałymi składnikami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy