Najlepszą alternatywą dla każdej szynki lub kiełbasy w Sklepie jest domowy pieczeń z golonki. W ten sam sposób można go łatwo pokroić na kawałki lub podać w całości, w zależności od preferencji. Mówię Ci, jak sprawić, by był jak najbardziej soczysty.
Składniki
- golonka wieprzowa - 1 kg
- sól - 2 art.
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- czosnek - 10 ząbki
- boczek - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozetnij golonkę, usuń kość i rozwiń mięso na skórze w równą warstwę.
Natrzyj go przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem.
Zwinąć ciasną bułkę i owinąć boczkiem.
Wyślij bułkę do piekarnika na godzinę w temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy