dania główne 15.07.2022

udka z kurczaka w boczku na patelni

45 min
4 porcje
Udka z kurczaka w boczku na patelni
Magrig, stock.adobe.com
0

Jeśli nigdy wcześniej nie próbowałeś smażyć udka z kurczaka w bekonie, nadszedł czas! Więc mięso nigdy nie będzie suche i dosłownie rozpływa się w ustach. Podawaj kurczaka z gotowanymi ziemniakami lub po prostu z piwem i zimnymi napojami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj kurczaka przyprawami i smaż na patelni ze wszystkich stron na złoty kolor.

Zawiń każdą nogę w pasek boczku i ponownie usmaż na średnim ogniu, aż się zarumieni.

Możesz wysłać nogi do piekarnika na 25 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy