dania główne 25.01.2022

różowy łosoś z cytryną w piekarniku

35 min
4 porcje
Różowy łosoś z cytryną w piekarniku
svdolgov, stock.adobe.com
0

Jak każda ryba, różowy łosoś jest niesamowicie połączony z cytryną. Jeśli więc planujesz go upiec, ta opcja jest najprostsza, najtańsza i optymalna. Nie potrzebujesz żadnych złożonych składników-z wyjątkiem soli, pieprzu lub innych przypraw do smaku. Okazuje się, że jest to doskonałe uniwersalne danie główne na każdą okazję.

Składniki

  • różowy łosoś - 1 kg
  • cytryna - 1 rzecz
  • mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • sól morska - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 1 art.
  • Zieleń - 4 gałązki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój różowego łososia na duże kawałki i połóż na pergaminie.

Posyp rybę solą i pieprzem, skrop oliwą z oliwek.

Ułóż gałązki zieleni i plasterki cytryny na wierzchu.

Piecz gorusha w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 180-190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy