
Jak każda ryba, różowy łosoś jest niesamowicie połączony z cytryną. Jeśli więc planujesz go upiec, ta opcja jest najprostsza, najtańsza i optymalna. Nie potrzebujesz żadnych złożonych składników-z wyjątkiem soli, pieprzu lub innych przypraw do smaku. Okazuje się, że jest to doskonałe uniwersalne danie główne na każdą okazję.
Składniki
- różowy łosoś - 1 kg
- cytryna - 1 rzecz
- mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
- sól morska - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
- Zieleń - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój różowego łososia na duże kawałki i połóż na pergaminie.
Posyp rybę solą i pieprzem, skrop oliwą z oliwek.
Ułóż gałązki zieleni i plasterki cytryny na wierzchu.
Piecz gorusha w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 180-190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy