Kiedyś wziąłem za podstawę przepis na zwykłe placki ziemniaczane i postanowiłem z nim poeksperymentować. A co, jeśli ugotujesz je z różnych warzyw? A co, jeśli zwiniesz je w panierkę? A co, jeśli później upieczesz je w piekarniku? Wynik można zobaczyć na zdjęciu.
Składniki
- ziemniaki - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cukinia - 1 rzecz
- brokuły - 150 g
- kalafior - 150 g
- Zieleń - 0.3 pęczek
- jaja kurze - 2 kawałki
- śmietana - 2 art.
- mąka - 100 g
- bułka tarta - 4 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel brokuły, kalafior i zioła w blenderze.
Zetrzyj ziemniaki, marchewkę i cukinię i odcedź płyn.
Wymieszaj warzywa, dodaj jajka, śmietanę, przyprawy i mąkę. Wymieszaj masę.
Uformuj placki ziemniaczane o małej grubości, zwiń w krakersy i połóż na pergaminie.
Piecz je w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około 40 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy