Jeśli chcesz ugotować udka z kurczaka z ziemniakami, najlepiej wziąć młode ziemniaki. Zwykle jest mniejszy, a ponadto jest lepiej i szybciej pieczony. I wybierz patelnię z grubym dnem, taką jak żeliwna.
Składniki
- udka z kurczaka - 1 kg
- młode ziemniaki - 1 kg
- woda - 200 ml
- Pasta pomidorowa - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- rozmaryn - 1 gałązka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj udka kurczaka pastą pomidorową i przyprawami.
Pokrój ziemniaki na pół. Połóż na patelni, wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 25-30 minut.
Piecz nogi osobno przez 5-7 minut z każdej strony.
Wyślij nogi do ziemniaków, dodaj gałązkę rozmarynu i gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy