dania główne
09.11.2022
żeberka wieprzowe z ziemniakami na blasze do pieczenia
1 godz. 0 min.
4 porcje
Najłatwiejszym sposobem na łatwe i smaczne upieczenie żeberek wieprzowych z ziemniakami jest po prostu na blasze do pieczenia. Więc na pewno otrzymasz apetyczną złotą skórkę. I jak dokładnie i ile musisz upiec takie danie-Czytaj dalej w przepisie.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 800 g
- ziemniaki - 1 kg
- oliwa z oliwek - 4 art.
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy (dla mięsa) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka na porcje i wymieszaj z 2 łyżkami oleju i przyprawami do mięsa.
Pokrój ziemniaki w kliny i wymieszaj z ziołami i pozostałym olejem.
Połóż pergamin na blasze do pieczenia, a na nim żeberka i ziemniaki.
Piecz wszystko w piekarniku przez około 45 minut w 190 stopniach, a pierwsze 30 minut pod folią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy