Ten przepis jest dla tych, którzy lubią aromatyczny czosnek. Mięso marynuje się w nim przez pół godziny, dzięki czemu jest bardziej miękkie i soczyste. Lepiej piec pod folią, ale jeśli lubisz złotą skórkę, Ostatnie 5-7 minut należy gotować bez folii.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę na talerze o grubości 1,5 centymetra.
Zawiń każdy kawałek w folię spożywczą i dobrze ubij.
Połóż kotlety na desce, dopraw solą i pieprzem.
Przełóż czosnek przez prasę i za pomocą silikonowej szczotki rozprowadź równomiernie na kotletach. 20-30 minut obrabiany przedmiot powinien stać w temperaturze pokojowej.
Zetrzyj twardy ser i wymieszaj z majonezem.
Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż kotlety.
Rozłóż masę serową i majonezową, równomiernie rozprowadzając widelcem.
Przykryj podwójną warstwą folii i piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.