przekąski 11.02.2022

koreańska marchewka z cebulą i ostrą papryką

10 min
4 porcje
Marchewka po koreańsku z cebulą i ostrą papryką
Anzhela, stock.adobe.com
0

W większości przepisów smażona cebula nie jest dodawana do marchewki, przecedzając gorący olej przez sito. Próbowałem złamać tę zasadę i dostałem kolejną wersję pysznej przekąski. Moim zdaniem chrupiące kawałki cebuli sprawiają, że smakuje tylko lepiej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól, cukier, przyprawy i wymieszaj. Przykryj i odłóż na bok na pół godziny.

Posiekaj ostrą paprykę i obraną cebulę.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj ostrą paprykę, wymieszaj i natychmiast wlej wszystko do miski z marchewką.

Dodaj ocet, czosnek przepuszczony przez prasę i ponownie dobrze wymieszaj. Przykryj folią spożywczą lub pokrywką i wstaw do lodówki na 1,5 do 2 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy