Opinie na temat tego dania są sprzeczne. Niektórzy go uwielbiają, inni wręcz przeciwnie-nie przenoszą go na ducha. Wydaje mi się, że musisz sam ugotować tatar z łosia, spróbować i dopiero potem wyciągnąć pewne wnioski.
Składniki
- mięso (łosiatyna) – 400 g
- ogórki kiszone - 100 g
- kapary - 1 art.
- cebula - 1 rzecz
- sos Worcester - 2 art.
- sok z cytryny - 2 art.
- Tabasco - 1 łyżeczka
- musztarda - 1 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,3 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść Łosię w zamrażarce na 20 minut.
Drobno posiekaj mięso, a następnie połóż je na desce i dobrze ubij nożem.
Zmiel kapary, marynaty i obraną cebulę.
Wymieszaj zmiażdżone składniki.
Dodaj sosy, sok z cytryny, musztardę, mielony pieprz, sól i ponownie wymieszaj.
Użyj pierścienia do gotowania, aby ułożyć Tatar na talerzu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy