Chcę podzielić się z Tobą moją ulubioną szybką przekąską do pracy lub na piknik. Bułka pita ze świeżymi warzywami i tuńczykiem jest bardzo lekka i niskokaloryczna. Można go bezpiecznie ugotować, nawet jeśli jesteś na diecie.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- Pita - 2 liścia
- pomidory koktajlowe - 3 kawałki
- ogórki - 1 rzecz
- Mieszanka sałatek - 20 g
- pietruszka - 10 g
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj warzywa i wymieszaj z przyprawami i sokiem z cytryny.
Posiekaj ogórki w plasterki lub paski, a wiśnie pokrój w plasterki.
Zetrzyj tuńczyka widelcem i wymieszaj z ziołami.
Równomiernie rozłóż liście sałaty, warzywa i ryby na chlebie pita z jednej krawędzi i zwiń bułki.
W razie potrzeby możesz je lekko usmażyć, aby uzyskać chrupiącą skórkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy