Dzięki bazylice bułka z kurczaka jest bardzo aromatyczna. Nadzienie serowe doskonale zachowuje swój kształt i nie rozpada się. W razie potrzeby możesz zawinąć roladę w paski boczku przed pieczeniem lub posypać startym serem.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- bazylia - 0.5 pęczek
- ser - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet tak, aby rozłożyć go książką.
Nałóż na siebie, ubij i posyp przyprawami.
Posyp kurczaka drobno posiekaną bazylią i startym serem.
Zwinąć ciasną rolkę, przeciągnąć ją sznurkiem i polać olejem.
Piecz przez 45-50 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy