Być może najłatwiejszym sposobem na ugotowanie żeberek wieprzowych jest upieczenie ich w piekarniku. Nie musisz się martwić, że nic nie przypali się na patelni lub węglu drzewnym. I ogólnie rzecz biorąc, nie możesz szczególnie monitorować procesu – po prostu włącz piekarnik.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 1 kg
- ketchup - 4 art.
- sos sojowy - 4 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- musztarda - 1 art.
- miód - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wszystkie składniki marynaty z wyjątkiem samych żeber.
Marynuj żeberka i pozostaw na 3-4 godziny w lodówce.
Połóż je na blasze do pieczenia, polej resztkami marynaty i piecz przez 35-45 minut w piekarniku w temperaturze 170 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy